Duende

 

‘Duende’ is een term uit de Flamenco-muziek. Flamenco is een Spaanse dans vol passie en beweging. Met ‘duende’ wordt een kracht bedoeld, die ontstaat uit het samenspel van klanken, woorden en gebaren. Deze kracht brengt mensen in contact met zichzelf, met zijn of haar diepere drijfveren en gevoelens.

 

“Duende is a power, not a work; it is a struggle not a thought”. "The duende's arrival always means a radical change in forms. It brings to old planes unknown feelings of freshness, with the quality of something newly created, like a miracle, and it produces an almost religious enthusiasm."

(García Lorca)

 

Voor ons staat ‘duende’ voor de beweging die kan ontstaan als mensen zich, in de context van een organisatie, verbonden voelen en durven uitspreken. ‘Duende’ staat eveneens voor de energie die kan ontstaan in de interactie tússen mensen, zoals wij dat zelf ervaren in onze samenwerking.

 

De karakteristieke kleuren van het Spaanse Andalusië, de bakermat van de Flamenco, staan symbool voor Duende en vindt u dus ook terug op deze website:

 

  • de helderheid van de zee (lichtblauw)

  • de kleur van energie en beweging (rood)

  • de warmte van het (zon)licht (geel)

 

Dit zijn tevens de vier waarden van waaruit wij werken.

 

 

E-mail
T. Smid
06-12036001
J. Willeboordse
06-13019332
copyright 2009, Duende | webdesign: Kleurpunt.nl